Aktivnosti projekta

E.B.M.   |   01.09.2017.
 1. Početna konferencija (LB organizator)
  Početna konferencija održat će se u prostorijama Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica tijekom koje će ravnateljica predstaviti tijek prijave i prijavljeni projektni prijedlog. Sudionicima prezentacije će se predstaviti ukratko projektni partneri, njihove obveze kao i direktna ciljana skupina, plan provedbe svih projektnih aktivnosti temeljem kojih će se ostvariti projektni rezultati i outputi. Planirano predstavljanje projekta je za rujan 2017. godine.

 2. Radionica glazbeno nasljeđe dviju nacija-klasična glazba (LB organizator)
  Tema radionice odnosi se na glazbeno nasljeđe dviju nacija s naglaskom na klasičnu glazbu, pri čemu će profesorice predstaviti doprinos skladatelja Franz Liszta i Vatroslava Lisinskog te glazbeno i kulturno nasljeđe skladatelja. Direktna ciljana skupina nakon prezentacije slušat će i analizirati glazbene stilove hrvatskih i mađarskih skladatelja. Na drugom dijelu radionice sudionici će imati mogućnost uvježbavati ples i koreografiju sa profesorima i glazbenim sastavom projektnog partnera Osnovne glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica. Pri završetku radionice uvježbane koreografije bit će predstavljene u glavnom holu Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica. Planirano je provođenje radionice tijekom listopada 2017. godine.

 3. Radionica tradicionalne narodne glazbe i plesa (B1 organizator)
  Radionica će se provoditi u prostorima Dječjeg vrtića, osnovne škole, gimnazije i učeničkog doma „Miroslav Krleža“ iz Pećuha u sklopu koje će učenici svih projektnih partnera kao i učenici prijateljskih ustanova iz Pećuha slušati predstavljanje klasične narodne glazbe sa područja mađarkse, hrvatske, njemačke i ostalih susjednih zemalja. U nastavku radionice predstavit će se narodna glazba uz izvođenje nekoliko originalnih koreografija plesnih sastava djece osnovne škole iz Pećuha. Također uz pomoć voditelja radionice sudionici će biti upoznati sa različitim instrumentima, a moći će i probati izvoditi te uvježbati viđene koreografije. Planirano je izvođenje aktivnosti krajem listopada 2017. godine.

 4. Radionica klavira (B2 organizator)
  Radionica u organizaciji Osnovne škole Jan Vlašimsky Virovitica osmišljena je na način u prvom dijelu slijepi profesor predstavi kako sljepoća nije ograničavajući čimbenik niti u privatnom životu niti u svijetu profesora koji prenosi znanje na  učenike. Također radionici će se pridružiti i profesorica kako bi se učenicima predstavili i ostali instrumenti glazbene škole. U drugom dijelu radionice sudionici će moći pokušati svirati različite instrumente i svirati klavira s naglaskom na pjesme pograničnog područja. Izvođenje radionice planirano je tijekom studenog 2017. godine u trajanju od 8 sati. 

 5. Radionica svečanog solo i zbornog pjevanja (B1 organizator)
  Radionica solo i zbornog pjevanja održat će se u organizaciji i prostorijama partnera B1 u Pećuhu, kojoj je cilj upoznavanje višenacionalnog područja i glazbenih kultura s obje strane rijeke Drave. Domaćin radionice želi predstaviti tradiciju i bogatstvo koje posjeduje kroz solo ali i zborno pjevanje narodnih pjesama u što će biti uključeni i sudionici radionice projektnih partnera. Jednodnevna aktivnost doprinosi upoznavanju sveukupnog glazbenog blaga nacionalnih manjina i samom povezivanju učenika kao i njihovih nastavnika. Planirano je održavanje radionice tijekom prosinca 2017.godine.

 6. Radionica izrade vodiča kroz grad Viroviticu (LB organizator)
  Jednodnevna radionica će biti organizirana iz dva dijela, pri čemu u prvom dijelu sudionici imaju priliku upoznati se sa postojećim Vodičem kroz Viroviticu u prostorijama škole. Nakon toga kroz šetnju gradom uz stručno vodstvo vodiča bit će im predstavljene sve kulturne, povijesne i prirodne ljepote grada. Tako će prikupljati inspiraciju za sastavljanje popratnih tekstova, fotografirat će povijesnu i kulturnu baštinu grada, a imati će i mogućnost slikati  lokaciju na kojoj su se zadržali. Zatim će u prostorijama škole imati likovnu radionicu u kojoj će sudionici biti podijeljeni u grupe kako bi uspješno odraditi radionicu. Nakon toga započet će se sa obradom fotografija i razvijanjem i pokretanje Facebook stranice obogaćene napisanih tekstovima, snimljenim fotografijama i svim zanimljivostima sa održane radionice. Planirano je izvođenje radionice tijekom ožujka 2018. godine.

 7. Radionica etnografskih karakteristika s lijeve strane rijeke Drave (B1 organizator)
  Etnografske karakteristike s lijeve strane rijeke Drave biti će radionica u organizaciju partnera iz Pećuha tijekom koje će se sudionicima tijekom putovanja predstaviti povijesne i tradicijske vrednote područja, prilikom obilaska brojnih etno kuća predstavit će se tradicijski zanati. Sudionici će tijekom putovanja upoznavati se s utjecajem narodnih skupina na tradiciju, glazbu, gastronomiju i kulturu čime će se pridonositi jačanju tolerancije, suzbijanju stereotipa te boljem međusobnom upoznavanju. Radionica/putovanje kroz dvije pogranične mađarske županije planirana je za travanj 2018. godine.

 8. Radionica snimanja u studiju za snimanje (B2 organizator)
  U organizaciji Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica bit će održana radionica snimanja u novom studiju za snimanje pri čemu će sudionici zajednički snimiti 10 pjesama i kao rezultat te aktivnosti biti će snimljen CD. Snimljene pjesme obuhvaćaju 5 odabranih tradicionalnih pjesama sa našeg područja, kao i 5 tradicionalnih pjesama sa područja projektnog partnera. Svrha radionice biti će zbližavanje dviju kulturno različitih ali sličnih regija. Kako bi se radionica uspješno odradila, učenici će sa svojim profesorima prethodno uvježbati odabrane pjesme. Radionica je planirana za siječanj 2018. godine.

 9. Radionica mini konferencije za profesore (B1 organizator)
  Tijekom radionice mini konferencije, čiji će sudionici biti profesori, razmjenjivat će se iskustva u radu sa djecom. Referati će biti pripremljeni na hrvatskom ili  mađarskom jeziku zbog lakšeg razumijevanja bit će organizirano i simultano prevođenje. U predavanje će se uključiti i sveučilišni profesori koji će svojim inicijalnim predavanjima potaknuti rasprave u posebnim sekcijama. U sklopu mini konferencije bit će organizirano predstavljanje kulturnih sadržaja grada Pećuha kao što je posjet koncertnoj dvorani Kodaly u Pećuhu i obilazak kulturne baštine grada, Cella Septihora, Žolnaijeva četvrt itd. Materijali sa konferencije bit će objedinjeni, oblikovani te će biti printan zbornik na dva jezika koji će služiti kao pomoć u pristupu obrađivanja multietničke i multikulturne građe karakteristične sa pogranično područje. Radionica je planirana za veljaču 2018. godine.

 10. Radionica glazbena igraonica (B2 organizator)
  Radionica glazbene igraonice održat će se u prostorijama Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica u kojoj će sudionici biti djeca dobi od 7-10 godina. Osmišljena je na način da glazbena škola obilježi „Dan otvorenih vrata“ za djecu potencijalne učenike pri čemu će se sudionicima u jutarnjim satima dati prilika da se upoznaju sa mnogobrojnim instrumentima koje glazbena škola posjeduje. Cilj radionice je približiti djeci ljepotu glazbe i glazbala te ih motivirati za sviranje instrumenata. Radionica je planirana za svibanj 2018. godine.

 11. Zajednička prezentacija projekta (LB organizator)
  U prostorijama nositelja projekta bit će organizirana prezentacija zajedničkog projekta, odrađenih aktivnosti, postignutih rezultata i zabilježenih materijala. Aktivnost će se nastaviti sa izvođenjem pjesama vokalno najboljih učenika, i sa izvođenjem uvježbanih plesova uz pratnju glazbenog sastava glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica. Sudionicima će biti pušteni video zapisi sa dotada odrađenih aktivnosti kako bi se prikazalo što su sudionici radili i što su naučili kroz radionice. Zbor će otpjevati nekoliko pjesama kako bi atmosfera bila dodatno uljepšana. Prezentacija je planirana početkom lipnja 2018. godine.

 12. Završna konferencija (B1 organizator)
  Završna konferencija obuhvaća prezentaciju svih planiranih aktivnosti koje su implementirane tijekom razdoblja provedbe projekta. Predstavljaju se ostvareni rezultati i outputi projekta, iznose se broj sudionika projekta, ostvareni indikatori, eventualna odstupanja te ostvarenje proračunskih stavaka. Na završnoj konferenciji bit će podijeljeni video zapisi snimljeni na DVD sa svim radionicama koje su projektni partneri odradili. Završna konferencija planirana je za sredinu lipnja 2018. godine.
HU-HR CBC
Slogan
Interreg
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.