Glazbena škola Jan Vlašimsky Virovitica

E.B.M.   |   02.09.2017.
Glazbena škola Jan Vlašimsky Virovitica

Glazbena škola u Virovitici počela je s radom davne 1886. godine. Prvi ravnatelj i učitelj bio je Jan Vlašimsky, svestrani glazbenik iz Češke, po kome škola danas ponosno nosi ime. Tada se u  školi  učila violina, a nosila je naziv Guslačka škola. Škola se godinama razvijala, a posebno veliki razvoj i povećanje broja učenika prisutno je u posljednje 4 godine. Danas  škola  provodi predškolski, osnovnoškolski i srednjoškolski glazbeni program koji pohađa ukupno 357 učenika, s kojima radi 35 djelatnika. U školi se svira 10 različitih glazbala: glasovir, gitara, harmonika, violina, klarinet, saksofon, truba, trombon, flauta i tambura, međutim tu je i solo pjevanje, komorni sastavi  kao i  orkestri (harmonikaški, tamburaški, puhački, mali simfonijski orkestar, komorni sastav gitara, violina, truba i sl.). Od 2007. godine djeluje i područna škola u Pitomači, a od 2014. godine zbog velikog interesa otvoren je i odjel u Suhopolju pri O.Š.SUHOPOLJE.

Na godišnjoj razini glazbena škola organizira brojne koncerata i smotri, koji okupljaju glazbenike iz Republike Hrvatske, a i šire, a učenici glazbene škole svoj izniman trud dokazuju sa brojnim ostvarenim nagradama i priznanjima pri sudjelovanju na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima.  

 

Kontakti:

Glazbena škola Jan Vlašimsky Virovitica
     Mihanovićeva 21
     33000 Virovitica
     Croatia

+385 33 721 910

+385 33 800 156

glazbena@vlasimsky.hr

www.vlasimsky.hr

 

HU-HR CBC
Slogan
Interreg
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.