Održana radionica tradicionalne narodne glazbe i plesa u partnerskoj školi u Pečuhu

Novosti   |   29.11.2017.
Održana radionica tradicionalne narodne glazbe i plesa u partnerskoj školi u Pečuhu

Dana 29. studenog 2017. godine u prostorijama Dječjeg vrtića, osnovne škole, gimnazije i učeničkog doma „Miroslav Krleža“, Pečuh održana je radionica tradicionalne narodne glazbe i plesa u sklopu provedbe projekta E.B.M.

Radionica je održana sukladno planiranom rasporedu, tijekom kojeg su sudionici prisustvovali prigodnom programu učenika škole domaćina. U nastavku radionice profesorica Vesna Velin  predstavila je tradicionalnu narodnu nošnju bošnjačkih Hrvata iz okolice Pečuha, koju su imale na sebi plesačice programa. Nakon lijepe tamburaške glazbe i brzih koraka plesača radionice su otpočete u dvije skupine. Dok je jedna učila plesove iz okolice Pečuha i Podravine, druga je vježbala na prim- i basprim tamburi. Za sat vremena su učenici uvježbali jednostavniji glazbeni komad a drugi jednostavniju plesnu koreografiju. Nakon toga su se učenici izmijenili a radionice se ponovile s drugim sudionicima.

Na samom kraju radionice djeca i pratitelji izrazili svoje zadovoljstvo, nakon podjele prigodnih poklona (usb-stick i bedževi) gosti i domaćini zajedno su ručali. Prije odlaska kućama djeca, pogotovo dečki su izrazili želju da bi isprobali školski nogometni teren s umjetnom travom, pa se druženje gostiju i domaćina nastavilo i mimo planiranoga programa. 

Zadovoljstvo održanom radionicom dokazuje se slikama, a  ravnatelji i profesori sigurni su kako će se suradnja nastaviti i nakon završetka projekta.

HU-HR CBC
Slogan
Interreg
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.