Učenici snimili 10 pjesmama tipičnim za prekogranične prostore, kulturu i nasljeđe

Novosti   |   28.03.2018.
Učenici snimili 10 pjesmama tipičnim za prekogranične prostore, kulturu i nasljeđe

U organizaciji Glazbene škole „Jan Vlašimsky“ Virovitica u srijedu, 28. ožujka, održana je radionica snimanja u tonskom studiju.

Radionica je sastavni dio implementacije projekta E.B.M. – Erasing Borders with Music odobrenog u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020., koji je u provedbi od rujna 2017. godine. Ukupna vrijednost projekta je 1.023.457,70 kuna od čega Europska Unija sufinancira 85%, dok ostatak podmiruje Grad Virovitica.

Ovo je druga radionica u organizaciji Glazbene škole, na kojoj je sudjelovalo ukupno 36 sudionika; učenika i profesora, iz partnerskih organizacija: Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica, partnera iz Mađarske Hrvatski vrtić, osnovna škola, gimnazija i učenički dom “Miroslav Krleža” Pečuh te iz Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica.

Snimanje je izvršeno na novo nabavljenoj opremi u tonskom studiju u trajanju od 10 sati. Rezultat ove radionice bit će snimljeni CD sa ukupno 10 pjesama koje predstavljaju kulturno povijesno nasljeđe i baštinu triju partnerskih škola tipičnih za prekogranične prostore - objasnio je Damir Mihaljević, ravnatelj Glazbene škole „Jan Vlašimsky“ Virovitica te je pritom zahvalio Razvojnoj agenciji VTA i Gradu Virovitici na odličnoj suradnji te ostvarenju ideje za tonski studio.  

Nastavak provedbe projekta realizirat će se putem radionice „Izrade vodiča kroz Viroviticu“ u organizaciji nositelja projekta – Osnovna škole Vladimir Nazor Virovitica te realizacijom studijskog putovanja pod nazivom „Etnografska obilježja na lijevoj strani rijeke Drave“ u organizaciji partnerske škole iz Pečuha.

Sudionici radionice izrazili su zadovoljstvo i zahvalu za mogućnost snimanja u tonskom studiju te se raduju nastavku provedbe radionica putem projekta E.B.M.

HU-HR CBC
Slogan
Interreg
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.